BIBS COLOUR // InformasjonssideBeskrivelse

BIBS Color-smokken er den originale BIBS-smokken og har vært på markedet i over 40 år. Den har det karakteristiske runde BIBS-skjoldet med tre ventilasjonshull og rund BIBS-gravert håndtaksring.

Nippelen er rund og ligner formen og størrelsen på mors bryst for å gi babyen din komfort.

 • Tilgjengelig i naturgummilateks.
 • Anbefalt av jordmødre for å støtte naturlig amming.
 • Finnes også i nattversjon med glow in the dark håndtak.
 • Skjoldet er laget av 100 % matsikkert materiale. Helt fri for BPA, PVC og ftalater.
 • Designet og produsert i Danmark/EU.

  Nippel Informasjon
  Den runde brystvorten fremmer en lignende tungeplassering og sugeteknikk som når du ammer, siden den runde formen gjør at sidene av tungen kan heve seg og kuttes rundt brystvorten, akkurat som den gjør under amming.

  Nippelen er utstyrt med en ventil som slipper ut luft når babyen lukker seg på brystvorten og dermed flater brystvorten ut til å forme seg naturlig etter babyens munnhule.

  Les hele BIBS brystvorteguide her >>

  Nippelen er produsert av naturgummilateks. Siden naturgummilateks er et naturmateriale, kan fargevariasjoner forekomme.

  Les mer om BIBS bærekraftige gummilatex her >>

  Skjold Informasjon
  Det runde lettvektsskjoldet vender vekk fra den sensitive og sarte huden rundt babyens munn for å sikre minimal kontakt med babyens nese og munn, noe som betyr mindre sjanse for fuktoppbygging fra spytt som kan forårsake utslett og såre områder.

  Skjoldet kommer i én størrelse uansett størrelse på brystvorten.
  Skjoldet er laget av 100 % matsikkert materiale

  Størrelse
  Det er viktig å informere deg om at våre forskjellige størrelser kun er en veiledning for deg å følge. Vår erfaring er at følgende størrelser er generelle og derfor også vår vanlige anbefaling.

  Størrelse 1: 0+ måneder
  Størrelse 2: 6+ måneder
  Les vår guide i full størrelse her >>

  Sikkerhet og Standarder
  Samsvarer med den europeiske standarden EN 1400 + A2.

  Rengjøring
  Hvordan sterilisere smokkene
  En del av god smokkehygiene er hyppig rengjøring av smokkene. Jo yngre barnet er, desto viktigere er det å beskytte det mot bakterier og opprettholde god smokkehygiene.

  Før første gangs bruk
  Før første gangs bruk (når du tar smokken ut av emballasjen), steriliser smokken ved å legge den i rikelig med kokende vann i 5 minutter (som i en kjele på komfyren hvor vannet skal koke i hele 5 min.) Husk å holde øye med vannstanden ved koking slik at skjoldet ikke brenner seg fast på kjelen. Dette gjelder kun før første gangs bruk.

  Følg disse tre enkle trinnene når du rengjør smokken etterpå:

  Legg smokkene i en ren bolle. Hell dem med rikelig med kokende vann.
  La smokkene trekke i ca. 5 minutter.
  Ta dem opp og la dem tørke på et rent håndkle.


  TIPS: Når barnet er over 3 måneder kan du også skylle smokken ved å legge dem i en sil og helle kokende vann på dem. Denne metoden er raskere og unngår at vann samler seg inne i brystvorten.

  Etter rengjøring er det ikke uvanlig at vann blir liggende i brystvorten. Dette skyldes at alle våre smokkenipler er utstyrt med en ventil som slipper ut luft når babyen suger på nippelen. Dette ventilasjonssystemet gjør at luften fra innsiden av brystvorten blir presset ut gjennom ventilen og dermed flater brystvorten til å forme seg naturlig etter babyens munnhule. Ventilen er også grunnen til at vann kan være tilstede inne i brystvorten etter rengjøring og sterilisering. Hvis dette er tilfelle, klem ganske enkelt brystvorten flat for å presse ut overflødig vann. Hvis det blir igjen vanndråper i brystvorten, er det bare å la smokken lufttørke.

  Naturgummilateks kan i sjeldne tilfeller smøre av til skjoldet, så det er viktig å skålde i rikelig med vann og ikke for mange smokker om gangen.

  IKKE KOK SMOKKENE!

  Smokker er ikke ment å koke og blir derfor ødelagt av den høye varmen. Følg heller instruksjonene ovenfor, og du er sikker på å drepe bakteriene uten å gå på bekostning av smokkens holdbarhet. Koking skal kun skje før førstegangsbruk.

  Dont`s:
  Ikke la smokker av naturgummi lateks ligge i direkte sollys.
  Ikke legg smokkene i oppvaskmaskinen.
  Ikke bruk UV- eller dampsterilisatorer til smokkene.
  Ikke frys smokkene.

  Hvor ofte bør jeg rense smokkene?
  En del av god smokkehygiene er hyppig rengjøring av smokkene. Jo yngre barnet er, desto viktigere er det å beskytte det mot bakterier og opprettholde god smokkehygiene. Dette er hovedsakelig fordi små barns immunsystem ennå ikke har klart å bli kjent med alle de forskjellige bakteriene, og derfor vil det ikke ha lært å "forsvare" seg mot dem ennå.

  Premature spedbarn og babyer opptil 3 måneder trenger mer grundig og hyppig rengjøring enn babyer over 3 måneder. Derfor må smokken rengjøres oftere når barnet er under 3 måneder. Vi anbefaler alltid at smokker skåldes minst en gang om dagen.

  Ikke bruk UV-sterilisatorer til latekssmokker
  Siden naturgummilateks er et naturlig materiale, gjennomgår den en naturlig aldringsprosess, som kan påvirkes av ytre krefter som UV-lys. Bruk derfor aldri en UV-sterilisator til våre BIBS latekssmokker da det vil skade materialet.

  Ikke bruk dampsterilisatorer for latekssmokker
  Det er to grunner til at vi ikke anbefaler strømsterilisatorer:

  Vi har ikke testet smokkene våre i alle disse forskjellige enhetene og kan ikke garantere at lateksen ikke går i stykker på grunn av de høye temperaturene.
  Lateks brytes ned hvis temperaturen overstiger 100 °C. For å bruke dampsterilisatorer må folk sjekke produsentens instruksjoner for sterilisatoren i forhold til varme og watt, for å sikre at temperaturen ikke overstiger 100 ° C.
  Ikke bruk steriliseringsløsning for latekssmokker
  Vi anbefaler ikke å bruke steriliseringsløsning til latekssmokker, da oppløsningen kan skade lateksen dersom smokken blir liggende lenger enn anbefalt.

  Ikke bruk oppvaskmaskin
  Ikke rengjør smokkene i oppvaskmaskin. Rengjøringsmidlene vil skade materialet (både lateks og silikon) og det kan bli sprøtt. Dessuten når de fleste oppvaskmaskiner ikke høye nok temperaturer til å sterilisere smokkene tilstrekkelig.

  Hva med mikrobølgesterilisering?
  Vær oppmerksom på at lateks brytes ned hvis temperaturen overstiger 100 °C. Silikon tåler høyere temperaturer enn lateks, men våre generelle anbefalinger er at for å bruke mikrobølgesterilisering må du sjekke produsentens instruksjoner i forhold til varme og watt, for å sikre at temperaturen ikke overstiger 100 °C. I de fleste mikrobølger må smokkene varmes opp i maks 60 sekunder på maks. 800W. Ellers vil temperaturen overstige 100 °C.

  NB: Sjekk alltid produsentens anvisninger! Og husk alltid å legge smokkene i vann i en steriliseringsboks laget for formålet. Plasser aldri smokkene i mikrobølgeovnen uten!

  Etisk Produksjon
  Vi utvikler produktene våre med størst mulig hensyn til planeten og til barna som skal arve den.